• bewustgelukt

“Anderen worden zen van yoga, dat heb ik met mijn bijen”

Bijgewerkt op: 13 okt. 2020

De liefde voor het vak en zijn bijen zie je overal in terug; van de website tot zijn winkel, maar nog het meest als je imker Philip bezig ziet. Een grote vent met honderdduizenden dames en het gaat nog goed ook.


Bewust Gelukt steunt het mooie werk van Imkerij De Drakenbijen en ging op bezoek in het zuiden des lands. Getrakteerd op een najaarszonnetje startten we de rondleiding van Philip om een indruk te krijgen waaraan de bijdragen van adoptanten worden besteed. Denk aan een duurzaam stuk grond met heel veel bloemen, natuurlijke insectenhotels en daarnaast onderhoud en uitbreiding van de bijenkasten. De inzet van deze imkerij voor het behoud van de honingbij is niet alleen heel hard nodig, het is ook een belevenis mee te maken. We konden bijvoorbeeld na het openen van de bijenkast, mits je dat durfde, de bijen vasthouden. Met blote handen(!). Niet iets wat je dagelijks doet, maar het is allemaal pijnloos en vreedzaam verlopen. Ook hebben we de honing rechtstreeks uit de kast geproefd, très delicieux!


Op het bankje voor een beschutte bijenkast met een glazen tussenmuur zien we een bijenvolk in actie. Philip kan er na een werkdag uren naar kijken. “Anderen worden zen van yoga, dat heb ik met mijn bijen." Uitkijkend over de zonnige heuvels daarachter kunnen wij daar wel iets bij voorstellen.


Wij hebben in ieder geval weer een hoop bijgeleerd tijdens deze bijzondere zoemsessie.

Jullie nog woordgrapjes? ;-)


Overweeg jij (of jouw organisatie) nu ook het belangrijke werk van Philip en zijn bijenoase te ondersteunen? Klik dan hier voor meer informatie over de mogelijkheden. Voor wie een bezoek aan Limburg te ver vindt, er is ook een webwinkel met heerlijke en eerlijke producten.#bewustgelukt #psycholoog #duurzaamondernemen #drakenbijen

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven