Over Chantal

Aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Twente studeerde ik Psychologie en heb ik diploma’s behaald in o.a. Onderwijs & Ontwikkelingspsychologie en Arbeid & Organisatiepsychologie. Mensenwerk vormt de rode draad door mijn loopbaan. Daarvan heb ik ruim 9 jaar mensen persoonlijk begeleid op gebied van loopbaan en gezondheid. Daarnaast heb ik zo'n 5 jaar lesgegeven in Toegepaste Psychologie.

Naast verschillende trainingen en bijscholingen heb ik mij geschoold in PSYCH-K® (energetische psychologie gericht op het onderbewustzijn), in Acceptance & Commitment Therapy (ACT - een moderne vorm van gedragstherapie gefundeerd op o.a. Mindfulness en Positieve Psychologie) en in SOLK (Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten). Positieve Psychologie en Positieve Gezondheid passen erg goed bij mij, want ik kijk graag naar wat er wel mogelijk is en neem daarbij de oplossing als uitgangspunt. Met een positieve mindset en vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, is er een hoop mogelijk.  

Typerend aan mij: gevoelsmens, autonoom denker, humor en eigenzinnig. 


Ieder mens heeft af en toe een steuntje in de rug nodig om de balans op te maken, een nieuw pad uit te stippelen en te bewandelen. Ik vind het heel waardevol om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. 

Ervaringen cliënten

"Magisch hoe Chantal je in 1 sessie van je belemmerende overtuiging afhelpt! Met warmte, humor en precisie fileert Chantal je vraagstuk tot op het bot van alle beperkende overtuigingen die er onder liggen. En dan begint de magie: ze laat je dingen doen met je ogen, je voorstellingsvermogen en je lichaam. En intussen denk je: “waar slaat dit op?!” Maar dan voel je gewoon in je lichaam dat er iets verandert. Heel vredig en opgelucht ga je naar huis. Ik heb gemerkt dat het echt doorwerkt in je leven. Ik ben zo enthousiast over Chantal dat ik mijn cliënten met stressklachten verwijs naar haar, zodat ze met haar hulp hun overtuigingen kunnen opruimen die beperkende patronen in stand houden.”

----- Astrid de Vrueh

"Bij Chantal heb ik een x aantal sessies gedaan na mijn Burn-Out. Gezien mijn vooroordeel over psychologie had ik hier een hard hoofd in. Na het intake gesprek had ik een goed gevoel in de werkwijze van Chantal. Daarom besloten hier verder mee te gaan. En dit heeft goed uitgepakt. Via deze weg ook nogmaals dank aan Chantal."

----- Remco D.

"Al tijdens de eerste sessie heb ik me sinds lange tijd echt kunnen ontspannen! Dat was ook mijn voornaamste doel toen ik contact zocht met Chantal. We hebben ontspanningsoefeningen en meditaties gedaan, iets wat ik eigenlijk altijd wat zweverig vond. Wat ik niet wist, was hoeveel stress ik mezelf bezorgde, maar belangrijker nog hoeveel invloed ik zelf op mijn ontspanning heb. Chantal heeft mij een spiegel voorgehouden hoe ik beter bewust kan zijn van spanning in mijn lichaam en hoe ik stress in mijn hoofd kan aanpakken."

----- Lianne

"Met Chantal heb ik een aantal sessies mogen doen. Chantal weet erg snel vertrouwen op te bouwen door haar houding en goede vraagstelling. Vanuit dit vertrouwen was ze in staat, om mijn diepste twijfels en angsten naar boven te halen en konden we hiermee aan de slag. Dat was best spannend maar uiteindelijk ook erg fijn omdat het hard nodig was. Zo kwamen we snel tot de kern en heeft Chantal mij effectief en vlot laten zien en ervaren hoe ik mijn volgende stap kan zetten. Het resultaat is dat ik vol vertrouwen mijn verlangen durf te leven en mijn angst daarbij kan accepteren en ook weer los kan laten.

Chantal, bedankt!"

----- René 

"Bij Chantal voelde ik mij snel op mijn gemak. Dat komt doordat Chantal, naast deskundig in haar werk, ook als mens aanwezig is. Zij deelt haar eigen ervaringen waardoor de samenwerking heel gelijkwaardig voelt. Ik heb gemerkt dat ik dat heel fijn vindt. Ook geeft zij in alle eerlijkheid terug wat zij ziet en denkt. Samen onderzochten we mijn overtuigingen en via psych-k begeleidde zij mij op een heel fijne manier naar steunende overtuigingen. Daarnaast gaf zij praktisch bruikbare tips en oefeningen mee die je heel makkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Ik heb het mezelf gegund om niet langer met deze stressoren te blijven rondlopen."

----- Lianne 2

 

"Ik zat al een tijdje overspannen thuis en had last van angsten. Om hiervan af te komen had ik al diverse dingen geprobeerd. Iemand adviseerde mij psycholoog Chantal van Bewust Geluk(t). Met hulp van Psych-k heb ik mijn angstbril eindelijk af kunnen zetten en zit ik weer goed in mijn vel. Chantal stelt goede vragen en haar manier van begeleiden past goed bij mij. Ik raad Chantal van harte aan als je last hebt van angst/overspannen bent."

----- Anne H.